Α Π Ο Λ Λ Ω Ν

Η φωτογραφία μου
ΑΠΟΣΤΟΛΗ e-mail ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ choir.apollon@yahoo.com

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009





ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
‘ Ο Α Π Ο Λ Λ Ω Ν ’
Έτος ιδρύσεως 1979

Λεωφόρος Φανερωμένης 33, 4ος όροφος, 189.00 Σαλαμίνα
Τηλέφ./fax: 210.4652182





ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
“Ο ΑΠΟΛΛΩΝ”


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Η χορωδία του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Σαλαμίνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» ιδρύθηκε το 1979 και λειτουργεί συνεχώς μέχρι σήμερα, στο χώρο της ερασιτεχνικής χορωδιακής μουσικής.
Καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας ήταν μέχρι το 1999 ο Λευτέρης Μπινιάρης και από το 1999 μέχρι τον Ιούλιο 2004 η Μαριλία Ηλία. Σήμερα την καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει η κυρία Ευαγγελία Λαμπάρα.
Η χορωδία πρωτοεμφανίστηκε εκτός Σαλαμίνας το 1983 στο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Κεφαλονιάς. Από τότε μέχρι σήμερα έχει προσκληθεί και έχει τραγουδήσει σε χορωδιακές συναντήσεις που έχουν διοργανωθεί σε πολλές επαρχιακές πόλεις και σε Δήμους της Αττικής:
Αθήνα, Υμηττός, Πειραιάς, Νίκαια, Παπάγος, Νέα Φιλαδέλφεια, Αργυρούπολη, Βούλα, Γλυφάδα, Κηφισιά, Πέραμα Πειραιώς, Χολαργός, Αίγινα, Σπέτσες, Μέγαρα, Ορχομενός, Θήβα, Αταλάντη, Χαλκίδα, Ιτέα, Γαλαξείδι, Ναύπακτος, Άμφισσα, Ερμιόνη, Τρίπολη, Πάτρα, Καλαμάτα, Κροκεές Σπάρτης, Άσσος Κορινθίας, Άργος, Άρτα, Θεσσαλονίκη, Ίος, Αργοστόλι, Ληξούρι, Λευκάδα, Πρέβεζα, Καρπενήσι, Kαστέλλι Κισάμου Χανίων είναι πόλεις που άκουσαν τις μελωδικές φωνές των χορωδών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Σαλαμίνας.
Επίσης η χορωδία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ έχει συμμετάσχει στα χορωδιακά φεστιβάλ που κατά καιρούς έχουν διοργανώσει η Νομαρχία Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η Ένωση Χορωδιών Ελλάδος στην Αθήνα και η Ένωση των απανταχού Κείων στην Εστία Νέας Σμύρνης. Στις 16 Απριλίου 2005 πραγματοποίησε μια αξιόλογη εμφάνιση στον 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών που διοργάνωσαν στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά η Χ.Ο.Ν. (Χορωδία και Ορχήστρα Νέων), ο Όμιλος UNESCO Πειραιά, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Δήμος Π. Φαλήρου, όπου απέσπασε το 2ο βραβείο. Έχει δώσει συναυλίες στη Σαλαμίνα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στη Φιλολογική Στέγη Πειραιά και στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» στην Αθήνα.
Στη Σαλαμίνα έχει διοργανώσει εννέα χορωδιακά φεστιβάλ και πολλές χορωδιακές συναντήσεις. Επίσης συμμετέχει ενεργά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Δήμοι της νήσου Σαλαμίνας και άλλοι πολιτιστικοί φορείς της.
Στην Ολυμπιάδα "ΑΘΗΝΑ 2004" η χορωδία μας συμμετείχε, τραγουδώντας τον Ολυμπιακό Ύμνο, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας κατά τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από τη Σαλαμίνα.
Επίσης τον Ολυμπιακό Ύμνο τραγούδησε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η UNESCO Νομού Πειραιά, αφιερωμένες στην Ολυμπιακή εκκεχειρία, α) στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας "1ο Οδοιπορικό στην Ελληνική και Παγκόσμια παράδοση" και β) στο Πασαλιμάνι Πειραιά "6ο Πολυεθνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ". Επίσης έψαλε τον Εθνικό Ύμνο κατά την έναρξη του "2ου Οδοιπορικού στην Ελληνική και Παγκόσμια Παράδοση" το 2005 και πάλι στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.
Τον Νοέμβριο 2004, τον Ιούλιο 2006 και τον Ιούλιο 2007 εμφανίστηκε και τραγούδησε στη Σαλαμίνα σε κοινές συναυλίες με το συγκρότημα έντεχνης λαϊκής μουσικής ΕΜΜΕΛΟΝ του μαέστρου κ. Λευτέρη Μαυρομάτη με μεγάλη επιτυχία. Επίσης τoν Ιούλιο 2008 εμφανίσθηκε στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας με το μουσικό συγκρότημα δημοτικής μουσικής του κ. Παναγιώτη Λάλεζα, σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Σαλαμίνιο τραγουδιστή αείμνηστο Γιώργο Παπασιδέρη.
Στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2004 ο σύλλογος διοργάνωσε διήμερο εκδηλώσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 25 χρόνων από της ιδρύσεως του, που περιελάμβανε: φεστιβάλ χορωδιών, έκθεση ζωγραφικής και φιλολογική ημερίδα με συμμετοχή των μελών του συλλόγου και των χορωδών. Τέλος στις 13 Νοεμβρίου 2005 η χορωδία του "ΑΠΟΛΛΩΝΑ" ετραγούδησε τον "Παιάνα των Σαλαμινομάχων" (του Αισχύλου) σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Σαλαμίνα ο Σύλλογός μας και αναφερόταν στη θρυλική ναυμαχία της Σαλαμίνας. Επίσης την 29ην Σεπτεμβρίου 2006 η χορωδία του «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» είχε την εξαιρετική τιμή να ψάλει τον Παιάνα των Σαλαμινομάχων στην τελετή αποκαλυπτηρίων περικαλούς μνημείου στον τύμβο των Σαλαμινομάχων στην Κυνοσούρα Σαλαμίνας που διοργάνωσε η Νομαρχία Πειραιά.
Οι δύο τελευταίες εμφανίσεις της χορωδίας του «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» ήταν στο 16ο Πανελλήνιο (6ο Διαβαλκανικό) χορωδιακό φεστιβάλ του Άργους Ορεστικού την 12η Οκτωβρίου 2008, και στην «3η Χορωδιακή Συνάντηση» Άργους Αργολίδος, που διοργάνωσε στις 29 Νοεμβρίου 2008 ο τοπικός Σύλλογος «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ» και ήταν αφιερωμένη στον μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο, ο οποίος παρηκολούθησε την εκδήλωση και χειροκρότησε με ενθουσιασμό τη χορωδία μας.
Το ρεπερτόριο της χορωδίας ποικίλει και περιλαμβάνει έργα όλων σχεδόν των ειδών της μουσικής. Η χορωδία του "ΑΠΟΛΛΩΝΑ" είναι μικτή και απαρτίζεται από 50 χορωδούς.
Τη χορωδία του "ΑΠΟΛΛΩΝΑ" διευθύνει η μαέστρος Ευαγγελία Λαμπάρα.
Συνοδεύει με πιάνο η Σταυρούλα Μάθεση.
-------------------------------------

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

ΕΤΗΣΙΑ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ''ΑΠΟΛΛΩΝ'' ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 9:00 μ.μ. , ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΨΙΛΗ ΑΜΜΟ.

ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ

ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: 30 ΕΥΡΩ
(ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΚΡΑΣΙ - ΜΠΥΡΑ- ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ )
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ : 15 ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ.
ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 'ΜΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΕΔΩ.
ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΒLOG ΘΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΠΩΣ VIDEO'S , FOTO'S KAI ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ........